شهید محراب آیت الله دستغیب

شهید محراب آیت الله دستغیب

شهید محراب آیت الله دستغیب

image description

آیت الله سید محمد هاشم دستغیب

آیت الله سید محمد هاشم دستغیب

حجه السلام سید محمد ابرا هیم دستغیب

حجه السلام سید محمد ابرا هیم دستغیب

حجه السلام سید محمد ابرا هیم دستغیب

آخرین مطالب سایت

article thumbnail

سرچشمه‌های اخلاق انسانی پژوهشگران اجتماعی با دلایل موجه یکسان به عوامل اجتماعی - فرهنگی اشاره می کنند که در ج [ ... ]

article thumbnail

سخن هفته راهى که دنیاى اسلام را بیدار کرد         راهی که شما پاسداران و فداکاران عزیز، در راه پیروزی انقلاب  [ ... ]

article thumbnail

جستاری در علل پیمان شکنی کوفیان       آنان که کوفه را می‌شناسند می‌دانند که سابقه پیمان شکنی‌اش بیش از سابق [ ... ]

article thumbnail

  کمک و یاور همسر باشید مصداق بارز و الگوی کامل صدیقین، حضرت امیر مؤمنان (علیه السلام)و همسر بزرگوارشان زهرا [ ... ]

خانه

شهید مطهری نقش آرایشگری و پیرایشگری تفکر اسلامی را داشت


شهید مطهری نقش آرایشگری و پیرایشگری تفکر اسلامی را داشت


به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، دبیر علمی همایش «بازاندیشی آراء استاد مطهری در مواجهه با مسائل امروز»، ششم مرداد در نشست خبری با خبرنگاران با ابراز امیدواری برای اینکه اتفاق خاص و مهمی در جریان این همایش رقم بخورد، گفت: در سال‌های آستانه پیروزی انقلاب که اندیشه‌های راست‌گرایانه، چپ، سوسیالیستی و ... در کشور وجود داشت و حتی برخی طلاب حوزه هم تحت تأثیر قرار می‌گرفتند، استاد مطهری به تبیین اندیشه درست پرداخت.

خاطره رهبری در مورد شهید مطهری

وی به ذکر خاطره‌ای از مقام معظم رهبری در این زمینه پرداخت و افزود: در مشهد در محضر رهبری بودیم و طلبه جوانی با لحنی تند به نبودن کتاب مفید برای پاسخگویی به شبهات آن دوره انتقاد کرد و حوزه را مقصر دانست که چرا کتابی تولید نکرده است، رهبری فرمودند که با وجود کتب استاد مطهری بی‌انصافی می‌کنی.

وی افزود: مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمودند که افکار و اندیشه‌های شهید مطهری بتن آرمه است؛ حقیقتاً استاد مطهری به لحاظ طرح مسائل فکری، اندیشگی و تمدنی اسلام بی‌نظیر است؛ اصحاب قلم را به یادداشت‌های ایشان معطوف می‌کنم؛ وی گفته است که مطالعات من از ۱۶ سالگی منظم بوده است؛ بخش مهمی از یادداشت‌های وی در ۳۱ جلد چاپ شده و زاویه نگاه‌های فراوانی در آن وجود دارد که وی بنا داشته در آن سمت‌وسو مطلب بنویسد.

مهدوی‌راد تأکید کرد: شهید مطهری به معنای واقعی مصلح و اندیشمند بود و اگر به مجموعه آثار وی مراجعه شود در بخش اصلاح و مصلحان مطالب بسیار مهمی وجود دارد؛ ایشان در اندیشه بوده که جریان اصلاح یکصد سال اخیر را تحلیل کند و در این راستا اندیشه بیش از ۴۰ اندیشمند عرب و غیرعرب را گردآوری کرده است.

استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: آثار ایشان گنجینه بسیار عظیمی و دریای موج‌خیزی است که می‌توانیم از آن بهره فراوان ببریم؛ بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مطهری در همین راستا بر این اندیشه شد تا به همت دغدغه‌مندان جریانات فکری امروزی حادثه نو و گردهمایی متفاوتی را با برپایی این همایش رقم بزند.

برخی محورهای همایش

دبیر علمی همایش به محورهای آن اشاره و تصریح کرد: قرآن و پرسش‌های نوپدید، فهم دین، ایمان، عقلانیت، الحاد جدید، علم دینی و ...؛ سنت و مدرنیته، پیشرفت و انحطاط، سبک زندگی، اسلام و ایران، تمدن اسلامی، تاریخ‌اندیشی، جهانی‌شدن و هویت ملی، انقلاب و اصلاح، تقلید و استقلال فکری، مسئله خودی و تربیت و جامعه‌سازی، معنویت، گسست نسلی، آسیب‌های اجتماعی، عدالت اجتماعی، روحانیت و نظام سرمایه‌داری از جمله موضوعات این همایش است.

دبیر علمی همایش افزود: عدالت اقتصادی، ربا و بانکداری، ذات‌گرایی و برساخته بودن معنا، من دیگری و گفت‌وگوهای بینافرهنگی، تجرد و تاریخی بودن عقل، اعتباریات و علوم اجتماعی، حکمرانی و حقوق بشر، آزادی، خرافات، زن، خانواده، انتقاد و نقدپذیری از دیگر موضوعات این همایش است که علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در این زمینه ارسال کنند.

وی ادامه داد: اندیشمندانی که قصد دارند قلم بزنند باید تلاش کنند تا بحث نو و هم‌سو با دغدغه‌های امروز ارائه دهند و موضوعات تحقیقی را هم عمق دهند و هم گامی به جلو باشد، از جمله در بحث مرجعیت قرآن که امروز یکی از موضوعات جدی است. یکی از فضلا مواد و مطالب استاد را در بحث مرجعیت جمع‌آوری و تحلیل کرده بود که حاوی مطالب نو و زاویه‌دار زیادی بود که برای بنده تعجب‌آور شد.

مهدوی‌راد ادامه داد: برخی مصلحان پیرایشگر و برخی آرایشگر هستند؛ برخی دغدغه زدودن تحریف از فکر اسلامی را دارند و برخی توانمند ساختن آن را در رویارویی با پرسش‌های زمانه و به جرئت می‌توان گفت که شهید مطهری در آثارش هم آرایشگری و هم پیرایشگری کرده و هم دغدغه خلوص آثار اسلامی و هم دغدغه توانمندی را داشته است، از جمله در مباحث اسلام، ایران، جهانی‌ شدن، هویت ملی و ...

دغدغه‌های مطهری در اواخر عمر

وی افزود: استاد مطهری در چند سال آخر زندگی خود به مسائل اقتصادی و فلسفی در حوزه مطالعات و گرایش‌های فکری مختلف مانند بحث نظام سرمایه‌داری، فقه و حقوق و بازشناسی مکتب دینی تمرکز بیشتری کرده بود؛ وی زمان نزدیک به پیروزی انقلاب جزوه وظایف حوزه‌های علمیه در جهان امروز را تدوین کرد که نشان می‌دهد ایشان همزمان با جریانات فکری حرکت و مصلحی بر فراز دیده‌بانی بلندی بود که دغدغه داشته و همه چیز را می‌نگریسته است.

استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: شهید مطهری مصاحبه‌ای داشته‌اند که اصل آن را نیافتیم؛ ایشان در آن فرموده بود آنچه گفته و نوشته‌ام در مواجهه با مسائلی بوده که اتفاق می‌افتاده و باید پاسخ می‌دادم؛ دو گونه موضوع و موضع در آثار شهید مطهری وجود دارد که هر دو را می‌توان در روزآمد کردن استفاده کرد. البته برخی مصادیق مانند بحث تساوی دیه زن و مرد که امروز مطرح شده بحث دیگری است.

مهدوی‌راد تأکید کرد: چگونگی میراث فکری و آثار اندیشگی دین در آثار ایشان در قالب ثابت، متغیر، اسلام و مقتضیات زمان (که اولین‌بار علامه طباطبایی آن را مطرح کرد و بعد ایشان به صورت گسترده به آن پرداخت) و مواضع استاد می‌تواند جهت‌دهی برای پژوهش داشته باشد؛ بخش دیگری از مطالب ایشان نیز به صورت یادداشت و سخنرانی مطرح شده که باید به‌روز شود؛ از جمله مسائل زن، حقوق فردی، شهروندی، اجتماعی، حاکمیت و حکومت، آرای مردم و انطباق آن با دموکراسی و ...؛ لذا بخش قابل توجهی از بن‌مایه‌های کلام در آثار شهید مطهری وجود دارد.

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: نوع حرکت او آرام و مؤثر و به معنای واقعی کلمه موتور حرکت انقلاب و حفظ‌کننده حرکت‌ها از تحریف و کج‌روی آن هم بدون سر و صدا بوده است.